Presedintele Asociatiei de Algeziologie din Romania, Ostin Mungiu, sustine ca morfina nu mai face fata in combaterea durerii la cei cu cancer.

Prof.dr. Ostin Mungiu, pre­se­dintele Asociatiei de Algeziologie din Romania, vrea sa convinga autoritatile ca in terapia oncologilor cel mai bun tratament este canabisul, scrie realitatea.net.

"Daca in anul 1996 se consumau in tara 1,5 kilograme de morfina, acum se consuma in jur de 3,5 kilograme. Cel putin asa arata statisticile. Cantitatea de morfina a crescut, insa pare sa nu mai aiba efect in cazul tuturor pacien­tilor diagnosticati cu cancer. In alte state, canabisul este tratamentul folosit in terapia oncologilor. Si la noi ar trebui sa se introduca. Voi incerca sa conving autoritatile ca aceasta substanta este necesara", a declarat prof. dr. Ostin Mungiu.

Mungiu a facut aceste declaratii in conditiile in care Romania se afla pe primul loc in Europa la consumul de analgezice.

"Exista peste 200 de cauze care dau dureri de cap si pe care oamenii nu le trateaza, nu le investigheaza, din lipsa de bani. Astfel, cel mai adesea, ei merg la farmacie si cumpara pastile", a adaugat prof.dr. Mungiu.

Citeste si:

10 lucruri pe care nu le stiai despre canabis


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.