Massachusetts Institute of Technology din SUA va numi un asteroid dupa numele elevului de 19 ani din Ramnicu Valcea, Ionut Budisteanu, care, saptamana trecuta, a castigat marele premiu la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) din SUA.

Ionut Budisteanu, elev in clasa a XII-a la Grupul Scolar Oltchim din Ramnicu Valcea a castigat, saptamana trecuta, marele premiu, in valoare de 75.000 de dolari, la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), care a avut loc in Phoenix, SUA.

Tanarul a spus ca Massachusetts Institute of Technology va numi un asteroid cu numele sau, aceasta fiind o regula a acestor concursuri.

"Ma bucura ca Massachusetts Institute of Technology va numi un asteroid cu numele meu. (...) Raman insa cu picioarele pe pamant, ma pregatesc sa dau bacalaureatul, ma port ca un adolescent normal. Voi vedea ce voi face in viitor, acum insa am o prioritate, ma pregatesc pentru bacalaureat", a spus Ionut Budiseanu.

Ionut nu a fost uitat nici la el in tara. In afara de faptul ca numele sau a ajuns pe buzele tuturor si este laudat in stanga si in dreapta, Ionut Budisteanu a devenit luni cel mai tanar cetatean de onoare al judetului Valcea, scrie adevarul.ro.

“Mi-au dat lacrimile cand, la concurs, s-a pronuntat numele judetului Valcea si numele Romaniei datorita acestui tanar. Vreu sa-i multumesc din tot sufletul si sa-i urez succes. Ionut Budisteanu trebuie respectat nu doar de Valcea, ci si de intreaga tara.”, a spus presedintele CJ, Ion Cilea.

Pe langa acordarea acestei distinctii, consilierii valceni au aprobat si acordarea unui premiu in valoare de 10 000 lei.

„Nu mai am cuvinte, e o onoare mare sa primesc un astfel de titlu. Cred ca e ceva mult prea mult pentru mine, ca este un titlu foarte important. In acelasi timp, e o satisfactie foarte mare, o confirmare ca munca pe care am depus-o a dat roade.
”, a declarat Ionut, dupa sedinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.