Ministerul Educatiei, Remus Pricopie, a declarat marti, ca va incerca cel putin o raportare lunara privind absentele pentru fiecare scoala, incepand cu anul scolar 2013-2014, scrie realitatea.net.
De asemenea, acesta a precizat ca parintii vor putea vedea raportul, deoarece lista cu cei care au absentat va fi publicata pe internet pe site-urile inspectoratelor scolare.

"Trebuie sa se renunte acolo unde mai exista relatiile rigide dintre elev si profesor. In scoala exista multe instrumente de control. Sunt foarte multe lucruri care se intampla in afara scolii pe care nu reusesc sa le controlez", a declarat marti ministrul Educatiei la o conferinta de presa, cu prilejul lansarii unui raport privind abandonul scolar.

El a mai spus ca in momentul de fata Ministerul Educatiei poate afla unde se afla copilul cu ajutorul codului numeric personal, instrument folosit si cu ocazia inscrierii in clasa pregatitoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.