Transportatorii romani vor sa opreasca activitatea si cer MAE informarea operatorilor straini, scrie MEDIAFAX.

Transportatorii romani ameninta ca, incepand de joi, opresc total activitatea pentru o perioada nedeterminata si au solicitat ambasadelor Romaniei, prin Ministerul Afacerilor Externe (MAE), sa comunice acest lucru pentru evitarea blocarii in Romania a transportatorilor straini.

Confederatia Nationala Rutiera, impreuna cu patronatele membre si alti transportatori neafiliati, ameninta cu declansarea unui protest prin incetarea totala a activitatii, pentru o perioada nedeterminata, incepand de joi, la ora 00.00.

In acest sens, transportatorii au solicitat MAE sa anunte transportatorii din tarile vecine ca trebuie sa evite tranzitarea Romaniei.

"Va rugam sa utilizati toate canalele externe, in special cu tarile ale caror transportatori tranziteaza in mod frecvent Romania (Turcia, Bulgaria, Polonia, Republica Moldova, Ungaria, Olanda, Austria, Germania, Cehia, Slovenia etc.), pentru a transmite firmelor de transport urmatoarea informare: «Incepand cu data de 23.05.2013 orele 00.01, transportatorii romani opresc activitatea la nivel national pentru o perioada nedeterminata»", se arata in adresa transmisa MAE.

Initiatorii actiunii de protest spun ca, dupa modelul colegilor din Spania, Grecia si Italia, transportatorii vor stationa in toata tara, in apropierea marilor orase, pe centuri si la marginea drumurilor europene, iar coloanele nu vor putea fi depasite decat de autoturisme, politie, salvare, pompieri etc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.