Vremea ramane deosebit de calda pentru aceasta perioada, iar instabilitatea atmosferica va fi din ce in ce mai pronuntata, relateaza MEDIAFAX.

Luni, in regiunile extracarpatice vremea se va mentine deosebit de calda pentru aceasta data, in timp ce in rest valorile termice vor marca o scadere. Gradul de instabilitate atmosferica va fi accentuat in zona de munte, in prima parte a zilei si in nordul, centrul si sud-vestul tarii, iar dupa-amiaza si noaptea in jumatatea estica a teritoriului, dar cu precadere in nordul Moldovei si Baragan

Vor fi averse, ce vor avea si caracter torential, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului care izolat pot lua aspect de vijelie. Izolat va cadea grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 21 de grade in Maramures si 32 de grade in Muntenia, iar cele minime se vor situa, in general, intre 8 si 18 grade.

Cerul va fi variabil in Bucuresti, cu innorari accentuate mai ales spre seara, cand vor fi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 31 de grade, iar cea minima va fi de 15...16 grade.

Marti, vremea va fi in continuare mai calda decat in mod normal in sudul si estul teritoriului. Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata ziua in sud-estul si nordul tarii, precum si in zona de munte, iar dupa-amiaza si noaptea si in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 20..21 de grade in Maramures si in Dealurile de Vest si 32 de grade in Lunca Dunarii, iar cele minime se vor situa, in general, intre 8 si 18 grade.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.