Social 19 Mai 2013 11:58
 Medicii ameninta cu stabilirea unui plan de actiuni care pana in luna iulie ar putea bloca total sistemul de sanatate, relateaza MEDIAFAX.

Consiliul National al Colegiului Medicilor din Romania a decis joi, la Suceava, sa solicite o intalnire cu guvernantii pentru solutionarea problematicii din sistem, in caz contrar urmand sa se stabileasca un plan de actiuni pana in luna iulie, ce se poate finaliza cu blocarea sistemului de sanatate.

"Mesajul Colegiului Medicilor catre decidenti este urmatorul: Ne-am saturat sa ascultam ca noi vrem, dar nu putem, ne-am saturat sa fim blamati, ne-am saturat sa fim expusi in piata publica in fiecare zi pe informatii false care pleaca de la institutii care ar trebui sa apere cetateanul, ne-am saturat sa ducem in spate un sistem in care nu se investeste si tot timpul sa ni se scoata in fata dimensiunea etica a profesiei medicale. (...) Am luat decizia la Suceava, ca dupa o ultima discutie cu guvernantii, daca aceste lucruri nu inceteaza, vom trece la un plan de actiuni care se poate finaliza, pana in luna iulie, cu blocarea totala a sistemului de sanatate", a spus Vasile Astarastoae, presedintele CMR.

Aproximativ 350 de medici suceveni, dar si din tara participa, de joi pana duminica, la a doua editie a Zilelor Medicale ale Sucevei avand ca tema urgentele medico-chirugicale, in program fiind incluse sesiuni de comunicari, dar si o prezentare a tehnicii si echipamentelor din dotarea SMURD Suceava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.