Romania nu a inregistrat, pana in prezent, nicio suspiciune de infectie respiratorie severa asociata cu noul coronavirus (nCoV), insa reteaua sanitara este in alerta, conform recomandarilor OMS si ECDC, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii Institutului National de Sanatate Publica (INSP).

Astfel, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda autoritatilor sanitare nationale sa ramana vigilente, conform recomandarilor facute anterior, si sa implementeze masurile de preventie si control al infectiei in spitale, spune dr. Odette Popovici, de la Institutul National de Sanatate Publica - Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor Transmisibile.

Potrivit medicului, in 8 mai, Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) a transmis mai multe recomandari statelor membre UE, pentru prevenirea imbolnavirilor.

Pacientii cu infectii respiratorii acute severe care au calatorit in Peninsula Arabica si tarile vecine in perioada de zece zile anterioara debutului bolii ar trebui investigati rapid, in conformitate cu recomandarile ECDC si cele nationale.

In plus, ECDC sustine recomandarile OMS si este de acord ca nu sunt necesare restrictii de calatorie sau comerciale, in relatie cu noul coronavirus. Totusi, cetatenii Uniunii Europene care calatoresc in Peninsula Arabica si tarile vecine trebuie sa fie informati si sa constientizeze prezenta noului coronavirus (nCoV) in aceasta zona geografica si riscul scazut de infectie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.