Remus Pricopie a declarat ca are in plan sa dezvolte un mecanism legal prin care parintii care vor sa poata contribu cu bani pentru a sustine scolile unde invata copiii lor.

"Consider ca este absolut OK ca un parinte, daca vrea, sa contribuie cu o anumita suma la scoala sa o poata face intr-un mod legal si sa o faca intr-un cont al scolii. In momentul de fata, conturile scolii sunt de fapt la primarie. Prin urmare, acea contributie de 2% din impozitul pe venit nu poate fi donata la scoala", a declarat ministrul Educatiei Remus Pricopie, citat de RTV.net.

"Am discutat cu Asociatia Parintilor si cu specialistii de la Ministerul Finantelor si incercam sa identificam un mecanism prin care in fiecare scoala in parte sa existe un cont special, un cont transparent prin care parintii, profesorii sau cei care contribuie la acest cont sa poata sa obtina informatii despre bani", a precizat ministrul.

Ministrul a spus ca procedurile pentru crearea conturilor scolii sunt destul de inaintate, iar cel mai devreme vor fi puse in practica in anul scolar urmator.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.