Pentru 3.7 milioane de oameni pensiile ar putea ajunge cu intarziere luna aceasta.

Protestul angajatilor din Posta Romana s-a extins in Capitala, fiind inchise 20 de oficii postale si Centrul de tranzit, locul in care ajunge toata corespondenta si de unde se distribuie catre unitati, a declarat presedintele filialei Bucuresti a SLPR, Marin Ciubeica.

Postasii au oprit lucrul si la Cluj. Aproximativ 400 de angajati din mai multe oficii postale din judetul Cluj au declansat, marti dimineata, o greva spontana, in semn de solidaritate cu actiunile colegilor din Bucuresti si nemultumiti de diminuarea normelor de lucru, scrie rtv.net.

Aproximativ 3,7 milioane de pensionari primesc pensia prin Posta, formalitatile si documentele de plata fiind deja transmise de catre Casa Nationala de Pensii Publice. Din numarul total de pensionari inregistrati in Romania, 1,5 milioane primesc pensia pe carduri bancare, iar 3,7 milioane prin serviciile Postei Romane.

Ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, sustine ca va lua masuri pentru ca toti pensionarii sa-si primesca banii.

"Aceasta actiune aduce prejudicii grave Postei, 30% din veniturile companiei vin din distribuirea pensiei. Daca nu s-ar mai plati pensiile o treime din angajati isi pierd serviciul", a explicat ministrul.

Problemele angajatilor de la Posta Romana sunt de inteles, dar este inadmisibil ca acestia sa se razbune pe pensionari, mai ales ca societatea mai traieste doar pentru ca Guvernul plateste pensiile prin intermediul postei, afirma premierul Ponta, avertizand ca pensiile pot fi platite si prin card, scrie MEDIAFAX.

Liderul sindical Matei Bratianu a declarat ca Posta Romana ar putea sa disponibilizeze in acest an un numar de 4.000 de salariati, din totalul de 32.000, ca urmare a scaderii volumului de prestatii postale, numarul fiind estimativ si calculat in baza normativului de activitate din 2011.

Citeste si:
Un nou magazin Victoria’s Secret te așteaptă în Mega Mall, București
Un nou magazin Victoria’s...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.