Ministrul Educatiei, Remus Pricopie, va propune ca, din 2014, simularile de bacalaureat sa fie introduse si la clasa a XI-a, avand in vedere experienta simularilor din acest an, dar si rezultatele nesatisfacatoare inregistrate la examenul propriu-zis din anii trecuti.

"In acest sens, voi lansa foarte curand in dezbatere publica urmatoarele doua noutati: simularile vor avea loc atat la clasa a XII-a, in luna martie, cat si la clasa a XI-a, in luna mai.

Practic, elevii care vor sustine examenul de bacalaureat in 2015 vor trece prin doua etape de simulari. In acest fel, se pot lua din timp masuri pentru corectarea deficientelor. In plus, elevii se vor obisnui cu rigorile examenului si se vor mobiliza ceva mai devreme", a declarat, pentru Mediafax, Remus Pricopie.

A doua noutate anuntata de ministrul Pricopie vizeaza organizarea centralizata a simularilor.

"Simularile vor fi organizate dupa un model centralizat, exact in aceleasi conditii in care se dau si examenele. Astfel, putem avea o analiza mai buna a datelor, elevii vor fi suta la suta intr-o situatie de examen, iar evaluarea va fi unitara, la nivel national, nu fragmentata pe fiecare judet", mai spune Pricopie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.