Primaria Capitalei ar putea impune o amenda, de pana la maxim 5.000 de lei, pentru cei care dau de mancare cainilor fara stapan.

Reprezentantii Primariei Capitalei sustin ca decizia impunerii unei amenzi a fost luata in considerare dupa ce a aparut un comentariu postat la un proiect de Hotarare de Consiliu pus in dezbatere publica pe pagina de internet a Municipalitatii, scrie evz.ro.

Potrivit directorului adjunct al Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), Razvan Bancescu, prin aceasta masura se urmareste reducerea agresivitatii maidanezilor.

Pe de alta parte, ONG-urile pentru protectia patrupedelor spun ca masura este abuziva si ca hranirea lor nu are nicio legatura cu au agresivitatea si din contra... planurile Primariei vor dauna bucurestenilor.

'Hai sa ne imaginam ca maine avemn 50.000 de caini flamanzi in Bucuresti. Orice animal flamad e nervos. Vor fi muscati de vreo 10-20 de ori mai multi oameni dacat acum", a declarat Kuki Barbuceanu, coordonator Vier Pfoten , citata de stirileprotv.ro.

Printre modificarile propuse se regaseste si obligativitatea posesorilor de caini in varsta de peste sase luni din Capitala de a-i steriliza in termen de un an de la data intrarii in vigoare a hotararii.

Proiectul mai stabileste ca persoanele fizice si juridice, dar si ONG-urile care detin caini in varsta de peste patru luni in municipiul Bucuresti sunt obligate sa-i inregistreze la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor, din cadrul Primariei Capitalei, in termen de sase luni de la data intrarii in vigoare a hotararii, prin microciparea lor si completarea unui formular.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.