Afla cum va fi vremea la inceputul saptamanii.

Luni

Valorile termice vor scadea in aproape toata tara, cu precadere in jumatatea vestica, unde vor caracteriza o vreme normala termic, local chiar racoroasa; temperaturile maxime vor fi de la 15...16 grade in Dealurile Banatului pana la 27...29 de grade in Baragan, Podisul Moldovei si al Dobrogei. Gradul de instabilitate atmosferica va fi in crestere in centrul, sudul si estul tarii, precum si in zona de munte, astfel ca mai ales dupa-amiaza si in prima parte a noptii vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Ploile vor avea si caracter torential, izolat va fi grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp, in special la munte. In restul teritoriului cerul va deveni variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spatii restranse, in prima parte a intervalului. Temperaturile minime se vor incadra intre 7 si 17 grade. Presiunea atmosferica va fi in usoara crestere.

Marti

Vremea va fi racoroasa in vestul, nordul si centrul tarii, dar in celelalte regiuni va fi caracterizata de un regim termic normal pentru aceasta perioada. Temperaturile maxime se vor incadra in marea lor majoritate intre 14 si 24 de grade, iar cele minime intre 6 si 16 grade, usor mai mici in depresiunile din nordul si centrul tarii. In jumatatea de sud-est a teritoriului vor fi innorari temporare si local, mai ales pe parcursul zilei, se vor semnala averse si descarcari electrice.

In restul zonelor cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte si in regiunile estice. Presiunea atmosferica va continua sa creasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.