Mii de persoane au asistat, sambata seara, la reconstituirea bataliei de la Calugareni in Parcul Nicolae Romanescu din Craiova cu ocazia Zilelor Mihai Viteazul, la eveniment participand actori consacrati precum Ion Besoiu, Radu Pietreanu sau Natasa Raab.

Din distributia spectacolului au facut parte nume celebre ale teatrului romanesc, precum Natasa Raab, Ion Besoiu, Maria Buza, Vlad Mirita, Radu Pietreanu si Vasile Calofir, dar si zeci de cascadori profesionisti care si-au dovedit maiestria calarind 12 cai si luptandu-se cu sabiile.

La reconstituirea bataliei de la Calugareni au asistat aproape 8.000 de craioveni, care s-au declarat incantati de ceea ce au vazut, transmite MEDIAFAX.

"A fost ceva de vis. Ne-a incantat pe deplin, mai ales ca noi venisem sa ne plimbam prin parc. Nu stiam ca va avea loc o manifestare de o asemenea amploare. Ne bucuram ca am asistat la reconstituirea bataliei de la Calugareni.", a spus un spectator.

La spectacol a fost prezenta si Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei.

"Mie mi s-a parut foarte frumos si cred ca si craiovenilor le-a placut, daca luam in calcul aplauzele. Nu a fost ceva cu care sa ne rusinam. Din contra. Cred ca e prima data cand are loc un spectacol la Craiova la care participa circa 8.000 de oameni. Mi s-a parut extraordinar de frumos. Eu nu am vrut sa particip nici la repetitii ca sa nu imi stric surpriza, dar mi-a placut foarte mult. Mi-au placut scenele de batalie", a declarat Lia Olguta Vasilescu.

Aceasta este prima editie a Zilelor Mihai Viteazul si a costat municipalitatea 350.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.