Laura Codruta Kovesi, propusa pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, a declarat, joi, la audierea de la CSM, ca vrea sa infiinteze in cadrul DNA o structura de politie specializata in investigatii financiare, pentru identificarea bunurilor persoanelor cercetate.

Potrivit MEDIAFAX, Laura Codruta Kovesi a sustinut, in cadrul interviului, ca va face o prioritate, daca va fi desemnata sef al DNA, din investigarea cauzelor care vizeaza fraude cu fonduri europene si achizitii publice.

Totodata, Kovesi a spus ca va efectua o analiza a dosarelor vechi din DNA, definind "dosar vechi", in acceptiunea CSM, ca dosar mai vechi de un an de la inregistrare sau mai vechi de sase luni de la inceperea urmaririi penale.

Kovesi a mai spus ca doreste sa infiinteze, in cadrul DNA, o noua structura formata din politisti avand ca atributii principale realizarea de investigatii financiare pentru identificarea bunurilor persoanelor cercetate, care pot fi indisponibilizate prin aplicarea masurii sechestrului sau alte masuri asiguratorii.

Candidatul la functia de procuror-sef al DNA a mai spus ca vrea sa implementeze un mecanism prin care procesele verbale de redarea convorbirilor telefonice sa aiba un regim special.

"Este important ca toate comunicarile privind procesele de redare a covorbirilor telefonice sa se faca in sistem electronic, imprimarea acestora sa se faca pe baza de cartela cu semnatura digitala, asa fel incat in orice moment sa poti sa stii cine a accesat documentul, cine l-a imprimat, cine a folosit acel document", a mai spus Kovesi.

Ea a adaugat ca printre punctele slabe ale DNA se numara resursele umane insuficiente, referindu-se atat la functiile de conducere neocupate, cat si la celelalte posturi vacante.

Inainte de audierea de la CSM, Laura Codruta Kovesi a declarat ca nu a mai fost efectiv in sistemul judiciar de cand a fost detasata la Bruxelles, dar acel post are foarte mare legatura cu Mecanismul de Cooperare si Verificare, precum si cu combaterea coruptiei.

Laura Codruta Kovesi, fostul procuror general al Romaniei, si-a prezentat proiectul de management si a raspuns intrebarilor membrilor Sectiei pentru procurori a CSM.

Citeste si:
George Tănase și Ionuț Rusu, în stare de șoc la America Express....
George Tănase și Ionuț Rusu,...

Dupa Codruta Kovesi vor fi audiate Alina Mihaela Bica, propusa pentru functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si Elena Giorgiana Hossu, nominalizata la postul de adjunct al sefului DIICOT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.