30 de ONG-uri au propus miercuri Forumului Constitutional introducerea in Constitutie a sintagmei "Romania stat laic".

Totodata, acestia propun introducere in viitoarea Constitutie a unei prevederi care sa stipuleze autonomia cultelor religioase fata de stat. Asociatia Secular Umanista din Romania (ASUR) precizeaza, intr-un comunicat de presa remis HotNews.ro ca aceste propuneri au ca scop intarirea si extinderea drepturilor tuturor cetatenilor, din perspectiva religiei, fara deosebire de confesiune sau credinte individuale.

Reprezentantii ASUR spun ca, in contextul dezbaterilor publice actuale privind revizuirea Constitutiei, ONG-urile semnatare isi reafirma sustinerea pentru laicitatea statului si fac un apel catre toate fortele politice implicate in procesul revizuirii Constitutiei sa sustina ideea unei Romanii laice.

Propunere de modificare a articolului 1 din Constitutie: Statul roman

"Romania este stat de drept, democratic, laic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitatii umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.