Guvernul va sesiza Directia Nationala Anticoruptie (DNA) acuzand nereguli comise in perioada 2010-2012 la complexele energetice Rovinari, Craiova si Turceni, precum si la Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, in urma unui control efectuat la nou-infiintatul Complex Energetic Oltenia.

Inspectorii guvernamentali reclama majorarea ilegala, cu peste 20% din valoarea initiala, a valorii contractelor de achizitie publica si arata ca, in perioada verificata, la nivel acestor companii au fost incheiate un total de 76 contracte de sponsorizare de peste 19 milioane lei.

Conform notei de control, CE Turceni a incheiat 32 contracte de sponsorizare pentru 458.949 lei, CE Craiova a incheiat 10 contracte pentru 1,68 milioane lei, iar CE Rovinari a incheiat 34 contracte pentru 16,9 milioane lei, scrie MEDIAFAX.

In aceeasi perioada, CE au incheiat 19 contracte pentru servicii de asistenta juridica in baza carora carora, pana in noiembrie 2012, au fost efectuate plati de 1,1 milioane lei.

In perioada supusa controlului, au fost incheiate 58 contracte/contracte subsecvente/acte aditionale, prin care companiile care au format CE Oltenia au incheiat angajamente legale in cuantum total de 219,2 milioane lei, fara ca actele juridice sa fie supuse controlului financiar preventiv.

Citeste si:
VIDEO Polițiștii au ieșit la protest împotriva măsurilor impuse de...
VIDEO Polițiștii au ieșit la...

In cursul anului 2011, SNLO a suplimentat, prin act aditional, un contract cu 16.440 lei (33,59% din valoarea contractului initial), iar CE Rovinari a incheiat acte aditionale la trei contracte cu suplimentarea valorii cu 7,1 milioane lei, reprezentand peste 20% din valoarea initiala, toate fara aprobarea Ministerului Economiei.

"Prin suplimentarea valorii contractelor initiale cu peste 20%, fara aprobarea Ministerului Economiei, cu eludarea prevederilor legale, a fost creat un avantaj patrimonial asocierii formate din Trustul pentru Servicii cu Utilaje Diverse si Succes Nic Runcu, respectiv Expres Transport si Succes Nic Runcu", afirma inspectorii.

O alta concluzie este ca, desi legislatia interzicea companiilor de stat sa achizitioneze autoturisme in lipsa unei aprobari din partea Guvernului, aceste companii au facut astfel de achizitii.

Citeste si:
Energie pentru întreaga zi! 4 băuturi care pot face minuni pentru...
Energie pentru întreaga zi! 4...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.