Mai mult de 30.000 de turisti au ajuns deja in statiunile de pe litoral, si alti peste 10.000 sunt asteptati sa soseasca pana la sfarsitul acestei saptamani, urmand sa asiste la o serie de evenimente care vor da startul celui mai incendiar inceput de sezon estival din ultimii 20 de ani, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).

"Toate hotelurile deschise pe litoral sunt pregatite sa primeasca turisti. Circa 30.000 de turisti sunt acum pe litoral, iar pana la sfarsitul saptamanii estimam ca numarul total al turistilor pe litoral va depasi 40.000", a declarat vicepresedintele ANT, Mirela Matichescu, citata de realitatea.net.

Activitatile de picnic derulate incepand cu data de 1 Mai, dar si in perioada sarbatorii pascale, vor fi monitorizate de catre echipe ale Garzii de Mediu, iar nerespectarea prevederilor legale va fi sanctionata cu amenzi cuprinse intre 100 si 5.000 de lei, a anuntat Garda Nationala de Mediu /GNM/.

Inspectorii de la Garda Nationala de Mediu vor patrula alaturi de politisti si jandarmi, in zonele de agrement preferate de romani pentru gratare, in cele special amenajate, dar si pe litoral, pentru a verifica daca regulile impuse de „legea picnicului”.

“In perioada 1-4 Mai, echipe mixte formate din comisari Garzii Nationale de Mediu si reprezentanti ai Politiei, Jandarmeriei si Politiei locale vor desfasura actiuni de patrulare in zonele special amenajate pentru activitati de picnic, respectiv in zonele de afluenta publica consacrate, pentru prevenirea unor incidente nedorite”, informeaza Garda de Mediu, intr-un comunicat citat de gandul.info.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.