Politia Romana a demarat o serie de actiuni la nivel national, care vor dura pana la 4 mai si care urmaresc prevenirea furturilor de animale, legalitatea transporturilor de miei si modul de sacrificare a acestora, precum si combaterea evaziunii fiscale, informeaza IGPR.

"In perioada 29 aprilie - 4 mai a.c., politistii actioneaza la nivel national, sub coordonarea Directiei de Ordine Publica din IGPR, pentru prevenirea furturilor de animale, verificarea legalitatii transportului de animale vii si produse din carne, respectarea legislatiei in domeniul sacrificarii animalelor, precum si pentru combaterea evaziunii fiscale", se arata intr-un comunicat remis MEDIAFAX de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR).

Vor fi controlate abatoarele, pietele, laboratoarele, targurile, oboarele si magazinele din tara care comercializeaza animale sacrificate si produse din carne, in conditiile in care, de Paste, cererea de carne de miel este foarte mare.

Anchetatorii vor controla, potrivit sursei citate, si transporturile de animale vii si produse din carne.

In acest context, politistii Directiei de Ordine Publica din cadrul Politiei Romane si cei ai inspectoratelor de politie Ilfov si Giurgiu, secondati de specialisti ai Autoritatii Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, au verificat, luni, 84 de masini destinate transportului de animale si carne.

Cu acest prilej, au fost date noua amenzi contraventionale, in valoare totala de 2.480 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.