Ministerul Educatiei Nationale (MEN) informeaza ca intentioneaza sa introduca manuale noi in preuniversitar, incepand cu 2013-2014, ca urmare a realizarii de noi programe scolare, si ca bugetul pentru achizitionarea cartilor retiparite este de 20 de milioane de lei pentru anul scolar urmator.

Intr-un comunicat remis marti MEDIAFAX, MEN precizeaza ca a alocat, anual, bani pentru completarea stocului de manuale scolare, bugetele destinate achizitionarii cartilor retiparite fiind intre 10.059.113 de lei si 24.519.539 de lei in intervalul 2008-2013.

Referitor la manualele scolare noi, ministerul arata ca o prima etapa este demararea procesului de selectie a proiectelor de manuale scolare pentru clasa I. In acest sens, Ministerul Educatiei Nationale are in curs de aprobare o Metodologie privind evaluarea proiectelor de manuale scolare pentru invatamantul preuniversitar.

MEN mai spune ca, prin acest act normativ, se intentioneaza asigurarea manualelor scolare corecte si de calitate, in conformitate cu programele scolare in vigoare pentru fiecare disciplina/ modul de pregatire profesionala si cu planurile-cadru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.