Presedintele Traian Basescu l-a decorat, luni, pe directorul Serviciului de Protectie si Paza, Lucian-Silvan Pahontu, cu Ordinul National "Steaua Romaniei" in grad de Comandor.

Potrivit unui comunicat transmis MEDIAFAX de Administratia Prezidentiala, decorarea a fost facuta la initiativa presedintelui Basescu, "in semn de inalta apreciere a contributiei deosebite in coordonarea si realizarea cu profesionalism si consecventa a misiunilor specifice care revin Serviciului de Protectie si Paza".

Serviciul sarbatoreste pe 7 mai "Ziua SPP".

In varsta de 49 de ani, generalul Pahontu este seful SPP din 2005, anterior el ocupand functiile de comandant al Brigazii Speciale de Interventie "Vlad Tepes" a Jandarmeriei Romane (2002-2005) si de sef de Stat Major la Brigada 11 Mobila Jandarmi Bucuresti (1999-2002).

In perioada 1992-1999, Pahontu a ocupat diverse functii in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, el fiind angajat ca ofiter in cadrul acestui minister din 1997.

El a absolvit in 1987 cursurile Scolii militare de ofiteri activi, specializarea Transmisiuni, iar in 1994 a terminat Facultatea de Arme Intrunite din cadrul Universitatii Nationale de Aparare "Carol I".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.