Expozitia de fotografie "Cernobal: dupa 27 de ani" va fi vernisata luni, la ora 15.00, in Sala Acvariu a Muzeului Taranului Roman din Bucuresti, unde va putea fi vizitata pana pe 12 mai, informeaza institutia.

La sase ani dupa catastrofa de la Centrala Atomica de la Cernobal, o echipa de oameni de stiinta de la Institutul de Etnografie din cadrul Academiei Nationale de Stiinte din Lvov a inceput o cercetare complexa, pe teritoriile contaminate radioactiv.

In 1994, muzeografii au inceput sa studieze sistematic zona. Participantii la expeditii au identificat zeci de mii de artefacte etnografice, de arta si istorice, care caracterizeaza viata si traditiile locuitorilor din raioanele Cernobal, Ivankivsk si Polissia, din regiunea Kiev, si din raioanele Ovrutk, Malynsk, Narodytk, din regiunea Jitomir, de la sfarsitul secolului al XIX-lea si pana in momentul catastrofei, scrie MEDIAFAX.

Fotografiile prezentate in aceasta expozitie au fost realizate in perioada 1994-1999 și prezinta urmarile fatale ale catastrofei nucleare: satele distruse si inmormantate, fantanile moarte, ferestrele oarbe ale caselor parasite, locuintele jefuite si cuptoarele ramase de la casele arse, deasupra carora se inalta, fantomatic, sarcofagul celui de-al patrulea reactor de la Cernobal.

Citeste si:
Prognoza meteo | Luni, 14 iunie 2021. Scad și mai mult...
Prognoza meteo | Luni, 14...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.