RADET va contracta servicii de consultanta, asistenta si reprezentare juridica pentru reorganizarea regiei in societate si realizarea fuziunii cu societatea rezultata din divizarea ELCEN, potrivit unui proiect aprobat sambata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

In raportul de specialitate al proiectului de hotarare, se arata ca, "intrucat realizarea planului de reorganizare a Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RADET) in societate, delegarea serviciului de catre Municipiul Bucuresti catre noua societate si fuziunea noii societati cu societatea care va rezulta din divizarea ELCEN (Electrocentrale Bucuresti, n.r.) presupun expertiza juridica ce excede competentele specifice ale departamenului de specialiate care functioneaza in cadrul regiei, este necesara achizitionarea unor servicii de asistenta si consultanta jurica".

Pe ordinea de zi a sedintei de sambata, pe langa proiectul de hotarare pentru contractarea serviciilor de consultanta s-a aflat un alt proiect de hotarare pentru aprobarea implementarii "Solutiei retinute", respectiv modalitatea de reorganizare a RADET, prevazuta in memorandumul aprobat de Guvern, care a fost de asemenea adoptat de consilierii generali.

In 29 noiembrie anul trecut, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat Memorandumul privind realizarea Serviciului public de alimentare cu energie termica a Capitalei prin preluarea ELCEN de catre municipalitate, initiat de primarul Sorin Oprescu si ministrul Economiei, Daniel Chitoiu, scrie MEDIAFAX.

Serviciul vizeaza producerea, transportul, distributia si furnizarea acesteia prin intermediul unui sistem integrat de alimentare centralizata cu energie termica.

Citeste si:
Grija autoturismului tău o poartă paxauto.ro
Aveți grija de autoturismul...

Memorandumul a fost avizat de ministrul Finantelor Publice si, in 27 martie, Guvernul a aprobat, tot prin memorandum, comasarea RADET cu ELCEN, astfel incat activitatile de productie si distribuitie sa fie integrate.

Urmare a acestui proces, datoriile RADET la ELCEN vor fi stinse. ELCEN este controlata de compania de stat Termoelectrica, iar RADET functioneaza in subordinea Primariei Capitalei.

Dupa sedinta de Guvern, primarul general, Sorin Oprescu, a declarat, pe 27 martie, ca procesul de comasare al RADET cu ELCEN va dura 18 luni, potrivit specialistilor, dar ca el promite "in mod solemn" ca aceasta perioada va fi redusa la jumatate, pentru ca efectele benefice prognozate sa fie resimtite din iarna urmatoare.

"Specialistii vorbesc de un an - un an si ceva, vorbesc de 18 luni aproape. Eu promit in mod solemn ca vom injumatati acest termen, pentru ca important este ca efectele sa se vada in iarna care urmeaza", spunea, la sfarsitul lunii martie, Oprescu.

Citeste si:
De unde stii ca a venit momentul sa te muti intr-o casa noua?
De unde stii ca a venit...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.