Capitala va avea prima statie de alimentare pentru automobilele electrice, in zona Unirii, unde urmeaza sa fie amenjate 24 de locuri de parcare pentru sase module de statii de alimentare a masinilor, potrivit unui proiect de hotarare adoptat sambata de consilierii generali.

Consiliul General al Municipiului Bucuresti a adoptat, in sedinta de sambata, proiectul de hotarare vizand realizarea primei statii de alimentare pentru automobile electrice in Capitala.

Potrivit expunerii de motive din proiectul de hotarare, municipalitatea doreste amenajarea a 24 de locuri de parcare pentru implementarea a sase module de statii de alimentare a automobilelor electrice in cadrul unui proiect pilot de incurajare a dezvoltarii automobilului electric.

"Avand in vedere ca printre marii producatori auto prezenti in Romania sunt si pionierii automobilului electric, se evidentiaza, astfel, oportunitatea incurajarii dezvoltarii si sustinerii automobilelor electrice", se arata in document, scrie MEDIAFAX.

Proiectul - pilot va fi pus in aplicare in baza unui protocol de lucru, incheiat intre detinatorul de statii de alimentare, pe de o parte, si Administratia Strazilor si Directia Generala de Infrastructura si Servicii Publice, pe de alta parte, se mai arata in proiect.

Retail jobs

Propunerea de amplasare a statiei pilot de alimentare a automobilelor electrice este pe Bulevardul Unirii, vizavi de strada Anton Pann.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.