Mihail Boldea ramane in inchisoare, dupa ce judecatorii instantei supreme au admis, vineri seara, definitiv, recursul facut de procurorii DIICOT impotriva unei decizii a Curtii de Apel Iasi.

Decizia de vineri a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) este definitiva astfel ca fostul demnitar ramane in continuare dupa gratii.

Decizia a fost luata cu majoritate de voturi, ceea ce inseamna ca doi din cei trei magistrati din complet au decis mentinerea in arest a lui Boldea, in timp ce al treilea a respins recursul DIICOT.

Instanta suprema a judecat vineri recursul facut de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) impotriva deciziei Curtii de Apel Iasi de judecare in libertate a fostului deputat Mihail Boldea, cu interdictia de a parasi tara.

Procurorul DIICOT prezent la sedinta le-a spus judecatorilor ca, avand in vedere modul in care Mihail Boldea a incercat sa se sustraga urmaririi penale, precum si tentativele de influentare a procesului, exista riscul ca, odata lasat in libertate, sa incerce influentarea unor martori din proces.

Acesta a cerut instantei mentinerea in arest a lui Boldea, pentru a nu fi perturbata desfasurarea procesului penal, scrie MEDIAFAX.

Avocatii lui Mihail Boldea au aratat ca probele din dosar au fost conservate si au fost deja analizate, in marea lor parte, de instanta de la Iasi. Acestia au precizat ca Boldea nu ar risca niciodata sa fie rearestat, astfel ca nu poate fi admisa justificarea ca va incerca sa influenteze martorii din dosar.

Mihail Boldea le-a spus judecatorilor ca nu-si doreste decat sa ajunga acasa si ca nu va lua legatura cu absolut nimeni, martor sau inclupat, din dosarul in care este judecat pentru crima organizata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.