De la inceputul lunii aprilie, cand s-a dat startul inscrierilor copiilor in clasa pregatitoare, zeci de parinti au reclamat la Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati mai multe scoli care le-au refuzat copiii cu dizabilitati.
Madalina Turza, presedintele Centrului European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilitati (CEDCD), a declarat pentru adevarul.ro ca, de la inceputul perioadei de inscrieri in scoala primara, au avut de solutionat zeci de cazuri de discriminare a copiilor cu dizabilitati in acest proces.

”Am avut parinti din Arad, Piatra Neamt, Buzau, Bucuresti si alte orase din tara, zeci de cazuri de la inceputul lui aprilie, care au venit la noi si au reclamat refuzul autoritatilor de a-i inscrie pe copiii lor cu dizabilitati la scoala. Inca avem in lucru trei-patru astfel de cazuri Pe cele mai multe reusim sa le solutionam in faza administrativa, adica trimitem noi scrisori institutiilor si se rezolva, insa nu se intampla mereu asa”, explica Turza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.