Majoritatea romanilor, circa 60%, cred in destin, noroc si ghinion, potrivit unui sondaj realizat de INSCOP Research, dat vineri publicitatii.

Acelasi sondaj ne arata ca 35,2% dintre respondenti au respins ideea predestinarii. Procente similare a intrunit si credinta in noroc sau ghinion, imbratisata de 57% dintre subiectii sondajului, dar respinsa de 38,6%, informeaza rtv.net.

Zodiile ghideaza credinta a 40,4% dintre respondenti, dar majoritatea de 55,2% a ramas sceptica in aceasta chestiune. In ceea ce priveste viata de dupa moarte 35,4% dintre subiecti au impartasit o astfel de credinta, in timp ce 49,9% au respins-o, iar 14,7% nu au raspuns la aceasta intrebare.

"Scorul pe acest ultim indicator, care exprima o credinta fundamentala a dogmei crestine, este oarecum disonant in raport cu nivelul ridicat al oamenilor care isi declara increderea in Biserica (aproape 70%)", au apreciat realizatorii sondajului.

21,7% dintre romani cred in extraterestri, in timp 67,7% sunt convinsi ca suntem singuri in univers. Prezicatorii, clarvazatorii sau vrajitoarele nu beneficiaza de incredere decat din partea a 15,3% dintre respondenti, iar in reincarnare cred doar 13,6%, in timp ce 13,4% nu au raspuns la aceasta intrebare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.