Doar 100.000 de vaci din totalul de 1,2 milioane aflate in Romania cresc in ferme moderne, marea majoritate fiind detinute de fermieri care au unul sau doua animale, a declarat joi, intr-o conferinta, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

"In Romania, majoritatea animalelor se afla in ferme de 1-2 capete. Vorbim de aproximativ 800.000 de vaci", a spus Constantin.

Potrivit MEDIAFAX, el a afirmat ca in Romania sunt 1,2 milioane de bovine si doar 100.000 (circa 8%) sunt in ferme moderne.

"Eu as incuraja gospodariile de 1-2 capete care vor sa produca pentru piata. Vrem ca acestea sa ajunga la 15-20 de animale", a adaugat Constantin.

Ministerul Agriculturii va pune la dispozitia fermierilor, la inceputul lunii iunie, 50 de milioane de euro pentru infiintarea de ferme familiale sau cresterea capacitatii unitatilor. Investitia maxima intr-un proiect va fi de 50.000 de euro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.