Peste jumatate dintre romani cred ca Biserica Ortodoxa Romana ar trebui sa plateasca taxe si impozite catre stat.

54% dintre romani cred ca Biserica ar trebui sa plateasca taxe catre stat, in timp ce numai 28% spun ca ar trebui scutita de impozite, potrivit unui sondaj de opinie Avangarde, citat de realitatea.net.

In privinta salariilor preotilor, 43% dintre romani spun ca acestea ar trebui platite de stat, in timp ce 40% cred contrariul.

Parerile sunt impartite si in privinta predarii religiei in scoli: jumatate dintre romani considera ca aceasta trebuie sa fie o disciplina obligatorie, in timp ce 44% se opun.

Alte concluzii ale studiului

  • 41% dintre romania sunt de acord cu constructia Catedralei Neamului, 32% nu. Procentul nehotaratilor este ridicat, de 27%.
  • Jumatate dintre romani spun chiar ca ridicarea Catedralei ar trebui finantata de stat in timp ce alti 40% considera ca statul nu ar trebui sa contribuie deloc.
  • Majoritatea romanilor doresc sa sa reintroduca pedeapsa cu moartea.
  • Majoritatea romanilor nu sunt de acord cu casatoriile gay.
  • 57% sunt de acord cu legalizarea prostitutiei

Sondajul a fost realizat in perioada 12-16 aprilie pe un esantion de 900 de persoane adulte. Marja de eroare este de plus minus 3,27%.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.