Avocatul Daniel Costel Petre, de la Baroul Bucuresti, a fost retinut, in noaptea de sambata spre duminica, in dosarul de coruptie al judecatoarelor Antonela Costache si Viorica Dinu de la Tribunalul Capitalei, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Alaturi de Petre, a fost retinuta si o alta persoana, cei doi urmand sa fie dusi la Curtea de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva, au mai spus sursele citate.

Initial, avocatul Daniel Costel Petre a fost cercetat in stare de libertate, dar cu interdictie de a parasi tara.

Judecatoarele Antonela Costache si Viorica Dinu de la Tribunalul Bucuresti se afla in arest preventiv din 15 martie. Cele doua sunt suspendate de Consiliul Superior al Magistraturii din functiile de la Tribunal, dupa ce au fost acuzate de luare de mita si trafic de influenta pentru solutii in mai multe dosare, printre care si cel al lui Dinel Nutu (fost Staicu).

Masura arestului preventiv a fost decisa de instanta, la propunerea procurorilor anticoruptie, pentru alte sase persoane din acelasi dosar, respectiv avocata Ileana Raducan, Marian Vasile, Angela Cirlan, Marius Neagu, Marian Catrin si fratele lui Dinel Nutu (fost Staicu), Marian Staicu, acuzat de dare de mita si cumpararea influentei judecatoarelor Dinu si Costache.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, in acelasi dosar sunt cercetati Sorin Vasilescu, grefier arhivar la Tribunalul Bucuresti, si Daniela Petre, sotia avocatului Daniel Costel Petre, pentru care procurorii au luat masura obligarii de a nu parasi tara.

Judecatoarele Dinu si Costache sunt suspectate ca ar fi luat mita pentru a ajuta la eliberarea din arest a lui Dinel Nutu si pentru a interveni si in alte dosare.

Viorica Dinu este cercetata pentru patru infractiuni de trafic de influenta, din care una in forma continuata, si luare de mita, iar Antonela Costache este acuzata de complicitate la infractiunea de trafic de influenta, luare de mita si trafic de influenta, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca Agentia Nationala de Integritate (ANI) verifica averea judecatoarelor Viorica Dinu si Antoanela Costache.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.