Procurorii si politistii constanteni au deschis o ancheta dupa ce un detinut de la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta a fost injunghiat cu un briceag de catre un gardian, in timpul unui conflict izbucnit intre acestia in curtea penitenciarului.

Potrivit reprezentantilor penitenciarului, incidentul a avut loc vineri dupa-amiaza, in curtea interioara a inchisorii, dupa ce detinutul, care executa o pedeapsa de sapte ani in regim de maxima siguranta, a provocat un gardian, iar intre cei doi a izbucnit o altercatie. Detinutul l-ar fi atacat cu pietre pe agentul de penitenciare, iar acesta a incercat sa il imobilizeze, insa pentru ca nu a reusit gardianul a scos un briceag cu care l-a intepat pe detinut in torace.

Detinutul a fost transportat la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta, starea acestuia de sanatate fiind stabila, potrivit medicilor. In cursul serii de vineri el a fost adus inapoi la penitenciar si a ramas internat in spitalul institutiei, transmite MEDIAFAX.

Purtatorul de cuvant al Penitenciarului Poarta Alba, Gabi Botezan, a declarat ca in acest caz a fost sesizat imediat Parchetul Tribunalului Constanta si, in paralel, conducerea Penitenciarului Poarta Alba a inceput o ancheta interna pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea acestui incident.

Detinutul implicat in altercatie este cunoscut ca fiind violent, de la incarcerarea sa fiind intocmite mai multe rapoarte pentru incidente provocate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.