Autoritatile au obtinut o finantare europeana de peste zece milioane de lei pentru modernizarea sistemului de iluminat public, insa din cauza birocratiei au fost la un pas sa piarda banii.

Modernizarea sistemului de iluminat public se va face prin realizarea unei solutii integrate care sa asigure modernizarea sistemului de iluminat public (telegestiune) si supravegherea, monitorizarea si interactiunea cu zonele si situatiile cu risc ridicat de producere a fenomenelor infractionale din municipiul Brasov.

„Pentru ca Agentia de Dezvoltare Regionala sa semneze contractul de finantare, era necesar ca sa existe o documentatie prin care sa fie consfintit faptul ca stalpii si strazile pe care va monta acest sistem sunt in proprietatea municipiului Brasov. Acest lucru era posibil fie prin prezentarea unor extracte de Carte Funciara pentru fiecare strada, dar si pentru fiecare stalp, sau prin emiterea unei hotarari de Guvern. Au existat neintelegeri in ceea ce priveste emiterea extraselor CF, astfel ca acum riscam sa pierdem finantare”, a explicat viceprimarul Razvan Popa, potrivit bzb.ro.

Pe stalpi vor fi montate si 42 de butoane de panica, in zona supravegheata video, astfel ca daca cineva este in pericol Politia sa poata fi alertata imediat. Camerele si butoanele de panica vor fi conectate la dispeceratul Politiei Locale”, a precizat Popa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.