Curtea de Apel Bucuresti a decis ridicarea interdictiei de a parasi tara stabilita de procurorii DNA in cazul lui Sorin Blejnar, in dosarul in care este cercetat, alaturi de Codrut Marta si Viorel Comanita.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au decis, la 1 aprilie, prelungirea cu 30 de zile a masurii interdictiei de a parasi tara dispusa in cazul fostului sef al ANAF Sorin Blejnar.

Decizia a fost contestata de Sorin Blejnar la Curtea de Apel Bucuresti, care a dispus, marti, revocarea masurii preventive a obligarii de a nu parasi tara.

Procurorii anticoruptie au atacat cu recurs decizia Curtii de Apel Bucurestiu, dosarul urmand sa ajunga la instanta suprema.

Masura preventiva a fost luata in dosarul in care fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, este acuzat de procurorii DNA ca ar fi sprijinit, din mai 2011 pana in iulie 2012, un grup infractional care ar fi initiat un amplu mecanism evazionist vizand sustragerea de la plata accizelor a unor cantitati de motorina vandute sub denumirea unor produse petroliere inferioare.

In acest caz mai sunt cercetati fostul sef al Serviciului de Informatii si Protectie Interna (SIPI) Constanta Dan Secareanu, fostul sef de cabinet al lui Blejnar, Codrut Marta, sotii Radu si Dana Nemes, Mihai Gulea, Stefan Puscasu si Ovidiu Ioan Moldovan, scrie MEDIAFAX.

DNA a instituit sechestru asiguratoriu asupra mai multor bunuri mobile si imobile apartinand fostului sef al ANAF Sorin Blejnar, fostului sau sef de cabinet Codrut Marta si fostului director al Autoritatii Nationale a Vamilor Viorel Comanita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.