Aproximativ 3.000 de persoane protesteaza, marti dupa-amiaza, in fata Primariei Medias, fata de intentia ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita, de a deschide un sediu al societatii Romgaz la Bucuresti, ceea ce sindicalistii spun ca va insemna mutarea societatii in Capitala.

Protestatarii - sindicalisti din industria de gaz, angajati ai Primariei Medias si localnici - s-au strans, in jurul orei 16.00, in Piata Corneliu Coposu din oras, pentru a protesta fata de intentia ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita, de a deschide un sediu al societatii Romgaz la Bucuresti, transmite MEDIAFAX.

Protestatarii au pancarte pe care scrie "Gazul metan nu este ciolan", "Gazul metan la Medias, hotii la Bucuresti", "Medias, capitala gazului, Bucuresti, capitala intereselor" si "Anonimul ministru Nita vrea sa distruga industria gaziera".

Participantii la miting au fluiere si vuvuzele cu care fac galagie.

Totodata, oamenii au bannere pe care scrie numele sindicatului pe care il reprezinta si orasele din care provin, fiind vorba despre Iernut, Ploiesti, Targu Mures si Medias.

Protestatarii striga "Jos Nita" si cer demisia acestuia.

La protest participa si sindicalisti din societatea Transgaz Medias, care spun ca, dupa Romgaz, compania lor ar putea fi vizata pentru mutarea la Bucuresti.

Participantii la miting au primit fluturasi de la organizatori pe care scrie "Romgaz si Transgaz inseamna 25 la suta din bugetul Mediasului, este sansa noastra sa insemnam ceva pe harta Romaniei. Nu lasa ca aceasta sansa sa ni se ia".

La protest este prezent si primarul municipiului Medias, Teodor Neamtu.

Portestul este autorizat pana la ora 18.00, astfel de manifestatii fiind autorizate zilnic, pana in 19 aprilie, timp de doua ore.

Consiliul Local Medias s-a reunit, luni, in sedinta extraordinara si a aprobat incheierea unui parteneriat intre CL Medias si sindicalistii Transgaz si Romgaz in vederea "blocarii oricarui demers" de a muta sediile companiilor la Bucuresti.

Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

Potrivit parteneriatului, CL Medias si sindicalistii din cele doua companii vor organiza impreuna diferite manifestari de protest pentru "a obtine o reactie de la autoritatile centrale in sensul de a renunta la aceasta decizie inoportuna".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.