Autointitulatul rege al romilor Florin Cioaba a fost ales, luni, presedinte al Organizatiei Internationale a Romilor cu 22 de voturi "pentru", trei "impotriva" si trei abtineri, el avand un contracandidat din Polonia.

Liderii romilor din 35 de state europene care participa, la Sibiu, la al VIII-lea Congres al Organizatiei Internationale a Romilor au ales, luni, structurile de conducere ale organizatiei.

Potrivit statutului organizatiei, fiecare tara participanta are dreptul la un singur vot, indiferent de numarul persoanelor din tara respectiva care participa la lucrarile congresului.

Procedura de vot le-a fost explicata delegatilor inainte de a incepe procesul de votare. Fiecare delegat cu drept de vot a primit cate doua cartonase, unul de culoare rosie, pentru exprimarea voturilor "impotriva", si unul de culoare albastra, pentru exprimarea voturilor "pentru". Pentru abtinere, delegatii nu trebuiau sa ridice niciunul dintre cartonase.

In sala, la momentul alegerii presedintelui, s-au aflat 28 de delegati cu drept de vot.

Pentru functia de presedinte au candidat Florin Cioaba si un reprezentant al romilor din Polonia, Roman Chojnaki. Cioaba a fost ales cu 22 de voturi "pentru", trei "impotriva" si trei "abtineri".

"Va multumesc tuturor, atat celor care m-au votat, cat si celorlalti. Promit ca ma voi ocupa in continuare de problemele natiunii noastre si voi veni in sprijinul membrilor etniei. O sa lupt impotriva discriminarii si rasismului", a declarat Florin Cioaba imediat dupa ce a fost ales, scrie MEDIAFAX.

El a primit de la fostul presedinte Stanislaw Stankiewicz, din Polonia, stampila organizatiei, dar si un proces-verbal de predare-primire a mandatului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.