Social 7 Aprilie 2013 11:27
 Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) va lucra cu ONG-urile la un studiu de oportunitate pentru dezvoltarea unei retele de piste pentru biciclisti, pe axele Nord-Sud, intre Piata Presei si Piata Sudului, si Est-Vest, intre Militari si Colentina, informeaza municipalitatea.

Pentru identificarea celor mai bune solutii privind realizarea pistelor pentru biciclisti, reprezentanti ai municipalitatii s-au intalnit, vineri, la sediul Primariei Capitalei, cu membri ai asociatiilor care promoveaza mersul pe bicicleta in mediul urban, arata sursa citata de MEDIAFAX.

In urma sedintei s-a stabilit, intr-o prima etapa, demararea in comun a realizarii studiului de oportunitate privind dezvoltarea unei retele de piste pentru biciclisti, pe axele N-S, intre Piata Presei si Piata Sudului, si E-V, intre Militari si Colentina. In cadrul studiului de oportunitate, vor fi stabilite traseele pistelor pentru biciclisti, precum si solutiile tehnice de organizare a acestora, in conformitate cu standardele europene.

Dupa realizarea acestui studiu de oportunitate, PMB va demara realizarea studiului de fezabilitate si va incepe demersurile pentru contractarea si implementarea acestor piste, mai spun reprezentantii autoritatii locale.
La sedinta au fost prezenti reprezentanti ai municipalitatii (Directia de Transporturi, Directia de Urbanism, Directia de Mediu, Administratia Strazilor), ai Politiei Rutiere, precum si ai asociatiilor de profil Green Revolution, Bate Șaua, Mai mult verde, SkirtBike, Centrul pentru Politici Durabile "Ecopolis", OPTAR si Cycling Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.