In luna mai va ajunge pe masa Guvernului un proiect de lege prin care simbolurile si partidele comuniste ar putea fi interzise in Romania.

Expertii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului au anuntat printr-un comunicat ca au propus un proiect de lege in acest sens si astfel ar urma sa fie sanctionate promovarea simbolurilor comuniste si a cultului persoanelor vinovate de acte de represiune inainte de 1989.

Pana si tricourile cu Che Guevara ar urma sa fie interzise, iar strazile, care poarta numele unor lideri comunisti, vor trebui sa-si schimbe numele. Proiectul de lege cere interzicerea afisarii simbolului proletar secera si ciocanul, chiar si la mitingurile muncitoresti, potrivit stirileprotv.ro.

Proiectul va fi discutat in luna mai, insa sansele sale de a fi adoptat nu sunt foarte mari. In martie, Comisia de la Venetia a anuntat ca interzicerea simbolurilor comuniste vine in contradictie cu drepturile omului si libertatea de exprimare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.