Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a anuntat joi, in comandamentul de urgenta de la Guvern, ca urmeaza cateva zile cu ploi insa nu exista informatii ca va fi emis Cod Galben de ploi abundente.

Potrivit ANM, vienri noaptea va ploua in sud-vestul tarii (judetele Mehedinti si Caras), cantitatea de precipitatii ajungand la 10-15 l/m2. Duminica noaptea va ploua in sudul tarii. In zilele de 13-14 aprilie, sunt asteptate precipitatii in nordul si centrul tarii dar si in Moldova, scrie MEDIAFAX.

"As vrea sa mai precizam o data criteriile sa nu mai fie motiv de interpretare. Cod galben se emite in acest moment din an avand in vedere ca rezerva de umiditate este in mare parte de 100%, deci capacitatea de absorbtie a solului este zero. Exista inca strat de zapada la munte si temperaturile sunt ridicate. In momentul in care sunt prognoze care arata ca vom avea peste 20-25 l/m2 pe zone mai intinse, 50-60 pe zone restranse, pentru acea zona se emite Cod Galben, asa cum au fost emise cele doua atentionari. S-au incheiat cele doua atentionari, dar asta nu inseamna ca nu mai ploua", a declarat Ion Sandu.

Potrivit directorului ANM, sunt asteptate precipitatii in urmatoarele zile:

  • vineri noapte (5-6 aprilie) va ploua din nou in partea de sud-vest, Mehedinti si Caras, fiind asteptate cantitati de 10 -15 l/m2. "Nu emitem atentionare, dar va ploua", a precizat Ion Sandu.
  • duminica noapte (7-8 aprilie) va ploua "in sudul judetelor din sudul tarii, in Lunca Dunarii; ciclonul este pe bulgari si trece si Dunarea", potrivit directorului ANM.
  • pe data de 13 -14 aprilie sunt preconizate cantitati de precipitatii in nordul si centrul tarii si in Moldova.

"In momentul de fata nu avem informatii ca vom emite Cod Galben. Daca lucrurile se modifica, in urmatoarele zile vom interveni cu cel putin 24 de ore inainte", a precizat Ion Sandu.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.