Peste o mie de persoane din mai multe localitati din judetul Vrancea sunt izolate, joi, in urma ploilor torentiale care au dus la iesirea din matca a unor rauri, iar apele au rupt drumuri si au distrus poduri, si in anii trecuti inregistrandu-se situatii similare.

Potrivit primarului din comuna Nereju, Ion Pauca, 150 de persoane din satul Bradacesti, unde raul Zabala a rupt drumul judetean 205 D, sunt izolate, accesul facandu-se doar pietonal.

Potrivit MEDIAFAX, autoritatile spun ca aceasta situatie se inregistreaza de fiecare data cand in zona ploua mai abundent.

"Ce s-a intamplat in toti acesti ani, din 2005 incoace, s-a intamplat si astazi. Satul Bradacesti e afectat total. Sunt izolate aproximativ 150 de persoane, cu scoala cu 50 de elevi. Apele sunt foarte mari si au rupt efectiv din sosea"
, a declarat primarul Ion Pauca.

DJ 205 D a fost rupt si in anul 2012, de trei ori, intr-o luna, din cauza ploilor care au dus la iesirea din matca a raului Zabala, iar Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a aprobat atunci instituirea starii de alerta pentru Valea Zabalei.

Potrivit autoritatilor, anul trecut drumul respectiv a fost reparat, insa lucrarile nu au rezistat in urma ploilor din ultima perioada.

Si in comuna Paltin, viiturile formate pe Raul Zabala au distrus un drum judetean pe o lungime de 45 metri si un drum comunal pe o lungime de 750 de metri, 80 de gospodarii fiind izolate.

De asemenea, aproximativ 300 de familii din satul Voloscani, unde raul Putna a distrus podetul care lega localitatea de comuna Vidra, sunt izolate.

"E izolat, sunt circa 300 de familii. Un podet care a fost afectat din 2005, improvizat ulterior de Primarie, a tinut pana acum, dar viitura de azi noapte a rupt totul", a declarat, joi, primarul comunei Vidra, Nica Micu.

Totodata, in localitatea Fitionesti 40 de familii sunt izolate, dupa ce Raul Zabrauti a rupt un podet.

"Raul Zabrauti a distrus podetul de acces catre catunul Danesti, iar in acest moment cele 40 de familii sunt complet izolate. Am anuntat situatia la Comitetul pentru Situatii de Urgenta si asteptam sa stea ploaia pentru a putea interveni si pentru a realiza o cale de acces provizorie catre acest catun", a afirmat primarul comunei Fitionesti, Iordache Cazacu.

Citeste si:
CNSU a declarat stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii
CNSU a declarat stare de...

De asemenea, in comuna Nistoresti, drumul judetean 205 M a fost inundat, dupa ce s-a rupt malul de protectie. Acelasi drum judetean a fost rupt in doua puncte si in satul Fagetu.

Primarul comunei Nistoresti, Ion Gogorita, spune ca alunecarile de teren pun in pericol cinci gospodarii din acest satul Fagetu.

"Apele s-au mai linistit, dar ploua in continuare si exista riscul producerii unor inundatii si implicit distrugeri de drumuri comunale si judetene", a afirmat primarul Ion Gogorita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.