Social 4 Aprilie 2013 10:35
In aceasta dimineata, au loc 23 de perchezitii, in sapte judete din tara, la locuintele mai multor persoane suspectate de spalare de bani.

Sunt cautate 17 persoane care au incasat aproape un milion de lei din "sponsorizari" pentru presupuse achizitii de lumanari, tamaie tabla sau alte bunuri destinate Manastirii "Sfantei Cruci", din Oradea.

Surse din randul anchetatorilor au declarat pentru evz.ro ca banii proveneau de la Rofarma, producator si distribuitor de medicamente.

Practic, societatea vira in contul mamastirii Sfintei Cruci bani drept sponsorizare iar maica stareta, care avea drept de semnatura, ii vira mai departe spre conturile celor 17 angajati. "Era o modalitate de a nu plati taxele catre stat"; au explicat pentru evz.ro aceleasi surse.

Din primele informatii, la aceasta ora sunt aduse la audieri atat maica satreta cat si beneficiarii celui aproape un milion de lei "spalati" prin acest circuit financiar.

Activitatile au loc pe pe raza localitatilor Targu-Mures (9), Reghin (2), Iernut (1), Brasov (2), Cluj Napoca (1), Oradea (2), Iasi (2), Vaslui (1) si Bacau (3).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.