Romii ar putea avea legitimatii speciale, cu identitatea si tara de provenienta, pentru a fi monitorizati, a anuntat Florin Cioaba.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioaba, care este vicepresedinte al Organizatiei Internationale a Romilor, a anuntat, miercuri, ca problema emiterii acestor legitimatii va fi discutata la Congresul Organizatiei Internationale a Romilor, care va avea loc la Sibiu, scrie romanialibera.ro.

"Vom incerca sa eliberam legitimatii speciale care sa arate identitatea si tara de provenienta a fiecaruia, sa-i monitorizam mai bine in tarile in care sunt si sa putem sa ne indepartam de cei care comit acte antisociale. Facem acest lucru pentru ca foarte multi romi care comit infractiuni in Europa spun ca sunt din Romania, tara fiind singura blamata. Desi in Europa traiesc 13 milioane de romi, se vorbeste doar de romii din Romania, nu si de cei din Polonia, Germania sau Franta", a explicat Cioaba.

Intrebat cum vor fi facute aceste legitimatii, avand in vedere ca multi dintre romi nu au acte de identitate, Cioaba a precizat ca vor fi legitimatii speciale, diferite de cartile de identitate, dar care vor avea coduri de bare gestionate intr-o baza de date internationala.

"Legitimatiile speciale vor fi monitorizate si vor avea un cod introdus in calculator. Cand un rom a comis o infractiune in Europa, daca va spune ca este din Romania, in baza acelei legitimatii, noi vom sti unde este si daca spune sau nu adevarul. Noi vom avea o baza de date cu toti romii plecati in afara granitelor", a afirmat Cioaba.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.