Un proiect de lege al MAI prevede amenzi maxime si permis suspendat 4 luni soferilor bauti sau care nu opresc la trecerile de pietoni.

Soferii care conduc bauti, nu acorda prioritate pietonilor sau depasesc viteza regulamentara cu peste 60 de kilometri pe ora vor avea permisele suspendate timp de 120 de zile si vor plati amenzile maxime, de la 1.575 la 7.500 de lei, potrivit unui proiect de lege lansat in dezbatere publica de MAI, scrie MEDIAFAX.

Proiectul de lege pentru pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice (Codul rutier) a fost lansat marti in dezbatere publica, pentru 10 zile, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Neacordarea prioritatii pietonilor se pedepseste in prezent cu amenda din clasa a II-a de sanctiuni, in valoare de 300 sau 375 de lei, si cu suspendarea permisului timp de 30 de zile, iar condusul sub influenta bauturilor alcoolice cu amenda din clasa a IV-a de sanctiuni, cuprinsa intre 675 si 1.500 de lei, si suspendarea permisului pentru 90 de zile, astfel sanctionandu-se si depasirea limitei maxime de viteza cu peste 50 de kilometri pe ora, pragul de 60 de kilometri nefigurand in actualul Cod rutier.

Proiectul de lege mai prevede si ca soferii amendati care nu achita valoarea sanctiunii, in termen de 90 de zile, vor avea permisele suspendate pana fac dovada platii, prevedere inclusa si intr-un proiect de ordonanta de urgenta lansat in dezbatere publica pe 22 februarie pe site-ul MAI.

Citeste si: Probele examenului pentru permisul de conducere vor fi filmate


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.