Un numar de 28 de medicamente pentru cancer si leucemie sunt monitorizate temporar, pentru a evita riscul aparitiei unor disfunctionalitati in aprovizionarea farmaciilor si spitalelor cu aceste produse, a declarat marti ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

"Sunt 28 de medicamente pentru oncologie si pentru transplantul aferent leucemiei. Cred ca sunt cuplate doua patologii. Aceste 28 de medicamente ar putea avea disfunctionalitati in aprovizionare si noi le consideram medicamente cu risc de a fi in anumite perioade deficitare si de accea le monitorizam", a spus ministrul Sanatatii, citat de MEDIAFAX.

Eugen Nicolaescu a precizat ca a luat masura sistarii exporturilor paralele de medicamente oncologice dupa ce s-a consultat cu Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente, cu Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania si cu Asociatia Distribuitorilor de Medicamente.

"Legea 95 ne permite sa actionam in acest fel, dar oricum vom mai face o notificare Consiliului Concurentei, pentru ca eu cred ca asa este corect. Inainte de a lua o asemenea decizie am avut consultari cu Asociatia Romana a Producatorilor Internationali de Medicamente, cu Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania si cu Asociatia Distribuitorilor si retailerilor. Le-am spus despre masurile temporare pe care le-am luat si despre reasezarea sistemului de medicamente din Romania" a mai spus ministrul Eugen Nicolaescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.