Codul portocaliu de inundatii care vizeaza rauri din Bihor a fost prelungit pana luni la 12.00, avertizarea fiind instituita si pentru alte cursuri de apa din acelasi judet, dar si din Satu Mare.

INHGA a actualizat atentionarea emisa sambata, care a fost valabila pana duminica la 10.00.

Astfel, pana luni la 12.00, se mentine codul portocaliu pe Holod (afluent al Crisului Negru) si pe Crisul Negru, sector aval confluenta raul Holod-statia hidrometrica Tinca (judetul Bihor).

Aceeasi avertizare este instituita, tot pana luni la 12.00, pentru raul Crasna pe sectorul aval Craidorolt (sector indiguit) din judetul Satu Mare si pe Crisul Negru, sector Tinca - Talpos indiguit) din Bihor, potrivit INHGA.

De asemenea, se mentine codul galben pe raurile din bazinele: Bega Veche, Bega, Barzava, Moravita, Caras (judetele Timis si Caras Severin), Viseu, Iza, Tur, Lapus (judetele Satu Mare si Maramures), Crasna (amonte Craidorolt), Barcau, Crisul Repede, Crisul Negru (amonte Tinca si aval Talpos), Crisul Alb, Aries (judetele: Salaj, Satu Mare, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara si Alba), scrie MEDIAFAX.

Codul galben se instituie, conform aceleiasi actualizari, pe raurile din bazinul Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud) si pe raul Somes pe sectorul Dej - Aciua (judetele Cluj, Salaj si Maramures).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.