Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anuntat, sambata, ca programul de innoire a parcului auto va fi implementat incepand cu 15 aprilie, iar valoarea unui tichet va fi de 1.500 de euro.

Ministrul Rovana Plumb a anuntat, sambata, intr-o conferinta de presa la Ploiesti, ca autoritatile sunt "in perioada de evaluare si analiza" a programului de innoire a parcului auto si ca anul acesta implementarea programului Rabla se va face incepand cu 15 aprilie "in mod cert".

Ministrul a precizat ca valoarea unui tichet in cadrul programului Rabla va fi de 1.500 de euro, dar a adaugat ca nu poate spune cate astfel de tichete vor fi emise.

"Incercam sa concentram in asa fel incat sa avem o singura emisie de vouchere pe tot anul", a adaugat Rovana Plumb.

Ministrul Mediului, care este si presedinte al organizatiei de femei a PSD, a fost prezenta, sambata, la Ploiesti, unde a participat la conferinta de alegeri a PSD Prahova.

Rovana Plumb anunta in ianuarie ca Ministerul Mediului vizeaza schimbari in Programul "Rabla", care s-ar putea aplica masinilor non-euro, Euro 1 si Euro 2, printre care cresterea primei de casare de la 3.800 de lei la 1.500 de euro, dar si acordarea reducerii contra unui singur voucher, alaturi de eliminarea intermediarilor.

Ministrul preciza ca se discuta ca reducerea la achizitionarea unei masini noi sa se faca in schimbul unui singur voucher. In prezent, prin Progamul "Rabla", o persoana poate cumpara o masina noua prezentand, pentru o reducere mai mare, pana la trei vouchere, dat fiind faptul ca acestea pot fi tranzactionate pe piata libera, scrie MEDIAFAX.

In octombrie anul trecut, premierul Victor Ponta declara ca "ar trebui sa fie un singur tichet, iar aceasta facilitate sa fie pentru cel care isi caseaza masina, nu pentru cel care o tranzactioneaza, pentru ca este un fel de bursa ilegala a tichetelor, nereglementata si neimpozitata".

Programul guvernamental de casare a masinilor uzate, denumit Programul "Rabla", permite proprietarilor cu masini mai vechi de zece ani sa duca autovehiculul la casat, primind in schimb o prima sub forma de tichet valoric. Tichetul nu este nominal si poate fi vandut si folosit de catre "purtatorul" acestuia pentru a obtine reducerea la achizitionarea unei masini noi, care pana in acest an a fost de 3.800 de lei.

Citeste si:
Ciolacu: Eu in afara partidului nu am dusmani
Ciolacu: Eu in afara...

Tichetele sunt acordate proprietarilor care isi caseaza masinile prin firmele colectoare (REMAT-uri), carora Administratia Fondului de Mediu le repartizeaza aceste vouchere. Valorificarea la liber a voucherelor si posiblitatea achizitionarii unei masini noi folosind pana la trei tichete au fost introduse in 2010 in Programul "Rabla".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.