Directorul general al Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin, Gheorghe Dulcea, a fost schimbat din functie vineri, in locul sau fiind numit Marius Preda, fostul director al platformei Romag Prod din cadrul RAAN.

Potrivit prim-vicepresedintelui Blocului National Sindical, Ion Pisc Scradean, conducerea RAAN a fost schimbata in cadrul sedintei Consiliului de Administratie de vineri, prin ordinul ministrului Energiei, Constantin Nita, fostul director al Romag Prod Marius Preda fiind numit director general al Regiei in locul lui Gheorghe Dulcea.

Gheorghe Dulcea a revenit in functia de director economic, functie pe care a detinut-o pana in anul 2011.

Marius Preda lucreaza in cadrul RAAN din anul 1983, iar din anul 2001 a fost director al Combinatului de Apa Grea, Romag Prog.

Pisc a mai spus ca, totodata, a fost schimbata conducerea platformei Romag Termo, director fiind numit Octavian Graure, fost director al Complexului Energetic Turceni, acesta avand misiunea de a transfera in plata Termocentrala catre Complexul Energetic Oltenia (CEO), in urmatoarele trei luni, in contul datoriei de peste 110 milioane de lei pe care o are RAAN catre CEO, pentru carbunele care a fost livrat si neplatit.

Potrivit sindicatelor, la Guvern se afla un proiect de hotarare de Ordonanta de Urgenta care prevede reorganizarea Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare si care va fi dezbatut luni in comisia de dialog social. Proiectul prevede ca, in prima etapa, cele doua institute ale RAAN: Sucursala Cercetari Nucleare (SCN) Pitesti si Sucursala de Inginerie Tehnologica pentru Obiective Nucleare (SITON) Bucuresti se vor comasa intr-o regie separata de cercetare si proiectare, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.