Social 31 Martie 2013 12:46
Anchetatorii bucurestei au pus sub acuzare medici pentru decontari de analize medicale in valoare de peste 500 de mii de euro, vineri dimineata avand loc 44 de perchezitii domiciliare.

In cursul lunii martie 2013, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus inceperea urmaririi penale fata de 42 de persoane pentru comiterea, dupa caz, a infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave; fals intelectual si uz de fals; luare de mita; dare mita.

Astfel, vineri a fost declansata o actiune la care participa 13 procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si 175 de politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, fiind efectuate 44 de perchezitii domiciliare si, de asemenea, puse in executare 42 de mandate de aducere, scrie MEDIAFAX.

"Activitatea infractionala a constat, in principal, in fraudarea de catre mai multi medici si angajati ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate in realitate, cauzandu-se un prejudiciu de peste 500.000 de euro", se arata intr-un comunicat al Parchetului Capitalei.

Cercetarile in cauza sunt efectuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si DGPMB - Serviciul Grupuri Infractionale Violente, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

Surse din Politie sustin ca persoanele acuzate sunt medici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.