Peste 96 de tari vor organiza in acest an o zi de curatenie nationala, sub umbrela miscarii internationale "Let`s Do It, World!", in Romania evenimentul fiind programat pentru 28 septembrie.

"Anul acesta, in aceeasi luna cu Romania vor face curatenie generala Olanda, Franta si Rusia", se arata in comunicat.

Obiectivul strategic in acest an este cresterea procentului de reciclare a deseurilor colectate la 40 la suta din numarul de saci colectati, de la 35 la suta in 2012, 26 la suta in 2011 si 17 la suta in 2010.

"O noutate in acest an este obiectivul de a implica in curatenie si romanii din diaspora, acolo unde acest lucru va fi posibil. (...) Dincolo de semnificatia ecologica, «Let`s Do It, Romania!» este o invitatie de a lua atitudine si de a schimba ceva atunci cand lucrurile nu merg asa cum ne-am dori. E important sa aratam ca o astfel de initiativa are continuitate si ca se dezvolta tot mai mult de la an la an", au declarat reprezentantii proiectului, care va beneficia de sprijinul Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.