Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare Dolj au pus sub sechestru 11.000 de tone de porumb gasit intr-un depozit al firmei Cerealcom si care ar contine aflatoxina, autoritatile sanitar-veterinare afirmand ca porumbul era destinat exportului.

Potrivit directorului Directiei Sanitar Veterinare Dolj, Andrei Butaru, porumbul a fost descoperit intr-un depozit de la Bailesti si apartine firmei Cerealcom a omului de afaceri Mihai Anghel.

"Au fost prelevate probe de la cantitatea respectiva de porumb, iar rezultatul la alfalatoxina a iesit pozitiv. A fost pus sechestru asigurator, iar proprietarul nu are voie sa il instraineze. Pentru moment porumbul este tinut in depozit pana cand proprietarul va face si el propriile analize pentru ca este dreptul lui si a cerut acest lucru", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, Andrei Butaru.

Cerealcom este detinuta de controversatul om de afaceri Mihai Anghel, baron PSD de Dolj. Anghel a mai fost acuzat in 2003 ca din depozitele sale au disparut peste 2200 tone de grau din rezervele statului, scrie romanialibera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.