Directorul SRI, George Maior, a declarat, marti, ca in anul 2012 activitatea institutiei s-a desfasurat cu profesionalism, fara niciun fel de influente din exterior, inclusiv politice, scrie MEDIAFAX.

Maior a sustinut ca, desi anul 2012 a fost unul electoral, SRI si-a desfasurat activitatea bazandu-se pe criteriile de independenta, neutralitate si profesionalism.

"In 2012, Serviciul si-a putut indeplini misiunea cu profesionalism si fara niciun fel de influente din exterior, inclusiv politice", a adaugat directorul SRI.

George Maior a facut aceasta declaratie dupa sedinta de prezentare a bilantului SRI pe 2012, la care au participat presedintele Traian Basescu si membrii Comisiei parlamentare de control al activitatii Serviciului.

Maior a mai spus ca, din punctul de vedere al securitatii nationale, cel mai important aspect mentionat a fost faptul ca "nu a existat surpriza strategica".

"Din punct de vedere al securitatii nationale, nu am fost surprinsi la nivel strategic de nicio evolutie negativa la adresa securitatii nationale. Guvernul a fost de asemenea informat in legatura cu evolutiile de securitate. Nu a existat surpriza strategica. Daca au mai exista greseli tactice, operationale, e de inteles, nicio organizatie nu poate oferi cunoastere totala", a declarat Maior.

Presedintele Traian Basescu a semnat luni, decretul de decorare a directorului Serviciului Roman de Informatii, George Maior.

"Astfel, in semn de inalta apreciere pentru contributia personala semnificativa la protejarea valorilor democratice si promovarea intereselor nationale ale Romaniei, precum si la asigurarea respectarii drepturilor si libertatilor cetatenilor si apararea statului de drept, domnul președinte Traian Basescu a conferit Ordinul National „Steaua Romaniei” - in grad de Comandor domnului George-Cristian Maior, director al Serviciului Roman de Informatii", se arata intr-un comunicat de presa al Presedintiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.