Franta va fi a cincea tara, dupa Spania, Italia, Belgia si Olanda, in care vor fi organizate cursuri de Limba, cultura si civilizatie romaneasca pentru elevii de origine romana dar si pentru ceilalti scolari interesati de acest program, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Educatiei, Remus Pricopie.

Ministrul Remus Pricopie a propus introducerea in invatamantul preuniversitar francez a cursurilor de Limba, cultura si civilizatie romaneasca la intalnirea de la Paris cu omologul sau francez, Vincent Peillon, si cu Irina Bokova, director general UNESCO.

Remus Pricopie a subliniat in cadrul intalnirii interesul Romaniei de a aprofunda si dezvolta relatiile bilaterale in domeniul educatiei.

"Ar fi o noutate pentru elevii romani din Franta, dar nu si pentru sistemul national de educatie, intrucat acest curs a fost implementat de Institutul Limbii Romane din 2007 in tari precum Spania, Italia, Belgia si Olanda. Franta ar deveni astfel a cincea tara unde elevii romani, dar nu numai, ar putea studia la scoala Limba, cultura si civilizatia romaneasca", a spus Remus Pricopie, la revenirea in tara dupa vizita la Paris.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.